Nederland & Wereldwijd

Moederdag bloemen in het buitenland

Woont jouw moeder in het buitenland? Of ken je iemand die bijna mama wordt, net moeder is geworden of al heel lang moeder is? Moederdag is voor moeders wereldwijd een grote dag. Cultuurverschillen, andere klimaten, landschappen en eetpatronen verschillen veel, maar het gevoel moeder te zijn verschilt universeel weinig. Moeder worden en moeder zijn brengt een apart gevoel en uiteraard verantwoordelijkheid met zich mee. Zelfs voor niet-moeders is dit zich wellicht goed voor te stellen. 


Moederdag is één van die dagen om stil te staan bij alles wat je moeder de afgelopen jaren voor je betekent heeft. De dag staat vaak in het teken van het verwennen of verrassen van moeders. Ontbijt op bed, moederdag cadeaus, huishoudelijke taken worden misschien overgenomen of families ondernemen dagjes uit om het te vieren. Hoewel de Moederdag traditie zoals we die vandaag kennen afkomstig is uit de Verenigde Staten, kenden de oude Grieken al rituelen rond het eren van moeders in de familie. 


Moederdag zelf is dus niet van gisteren en wordt al eeuwenlang gevierd. Niet alleen in ons land, maar wereldwijd! Moederdag bloemen bezorgen in het buitenland is dan ook de perfecte verrassing voor je moeder om haar blij te maken op haar dag. Moederdag in het buitenland valt niet altijd op dezelfde dag. In de meeste landen, inclusief Nederland, valt Moederdag ieder jaar op de tweede zondag van mei. Bekijk hieronder het overzicht voor Moederdag 2017 in het buitenland.


Moederdag 2017 wereldwijd:

12 februari: Noorwegen

21 maart: o.a. Egypte, Libanon, Syrië, Jordanië, Sudan

26 maart: o.a. Ierland, Verenigd Koninkrijk

7 mei: o.a. Hongarije, Portugal, Spanje

10 mei: o.a. Mexico, Guatemala

14 mei: o.a. Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Griekenland, Turkije, Suriname, Curaçao, Aruba, Bonaire, Verenigde Staten, Canada, Zuid-Afrika, Australië, Brazilië, Chili

28 mei: o.a. Frankrijk, Zweden, Marokko

26 mei: Polen

11 juni: Luxemburg

15 augustus: België (regio Antwerpen), Costa Rica

15 oktober: Argentinië

26 november: Rusland

22 december: Indonesië

Klik hier om voor het sturen van Moederdag bloemen in het buitenland.

Kundservice