Plantenverzorging

Plantenverzorging

Hoe verzorg je jouw planten het beste? Een plant klinkt voor veel mensen ingewikkeld en moeilijk te onderhouden, maar niets is minder waar. Met de volgende tips kom je een heel eind om zo lang mogelijk te genieten van een prachtige bloeiende of groene plant!

Bekijk onze plantencollectie 


Planten en licht
Planten en licht

Zorg ervoor dat uw planten genoeg licht krijgen. Bloeiende planten hebben meer licht nodig dan groene planten. Het beste kun je bloeiende planten in de buurt van een raam neerzetten, groene planten plaats je wat dieper in de ruimte.

Planten en water]
Planten hebben water nodig

Vooral bloeiende planten hebben bijna elke dag water nodig, zeker omdat ze vaak in de zon staan. Een kleine hoeveelheid water per keer is al voldoende. Je voelt vanzelf aan hoeveel de plant nodig heeft. Voel geregeld aan de potgrond. Laat trouwens niet teveel water in de schotel onder de pot zitten. Groene planten hebben doorgaans niet vaker dan een- of tweemaal per week water nodig, afhankelijk van het soort.

Bemest je planten twee keer per jaar
Bemest je planten twee keer per jaar

Bloeiende planten kun je het beste tweemaal per jaar bemesten. Een keer in de zomer en een keer in de winter geniet de voorkeur. Groene planten dienen in de zomer wekelijks extra bemest te worden, in de winter volstaat een keer per maand.

Controleer je planten op ongedierte
Controleer je planten op ongedierte

Spint of bladluis is een groot probleem onder planten. Check je planten daarom regelmatig en behandel ze in geval van ongedierte. Zorg dat de omgeving van je planten goed schoon blijft.

Handige tips!

In het geval van bladluizen kun je magere melk met water mengen en de bladeren besproeien met dit mengsel. Spoel de planten de dag na impregneren met warm water. Je kunt natuurlijk ook langs jouw bloemist gaan en hier een bestrijdingsmiddel aanschaffen. Geef je planten niet meer water dan nodig is. Teveel water maakt je planten slechter bestand tegen ziektekiemen.Bekijk onze plantencollectie