Vandaag nog bezorgd
Tulpen sturen

Tulpen sturen

"Dutch tulips from their beds

Flaunted their stately heads."

(James Montgomery)


Tulpen liggen vanaf december/januari in de winkels. De tulp kan enkel gekweekt worden in een koud klimaat, met koude nachten en een koude winter. Een prima bloem voor in Nederland dus. De tulp is ons fleurigste visitekaartje. Gek eigenlijk, want de tulp vindt zijn oorsprong in Turkije.

Met de meer dan 900 soorten tulpen is er altijd een tulp te vinden die de juiste boodschap kan overbrengen. In de teelt van tulpen is Nederland met een aandeel van ruim 95 procent internationaal marktleider.


Tulpen sturen tijdens de tulpengekte

De oorsprong van de Nederlandse tulpentraditie ligt echter in Turkije. De Tulp werd in de westelijke wereld geïntroduceerd in 1551 door de Weense ambassadeur voor Turkije, Ghislain de Busbecq, hij schreef over de bloemen die hij in het Turkse Edirne had gezien. Rond 1593 verschenen de eerste exemplaren in Nederland. De eerste gedocumenteerde exemplaren werden door Carolus Clusius geplant in de door hem vanaf 1593 geleide Hortus botanicus Leiden. De bloem en bol werden zo bijzonder gevonden, dat er al snel een levende handel ontstond. In 1634 was één enkele bol zo duur, dat voor hetzelfde geld een grachtenpand in Amsterdam gekocht kon worden.


Tijdens het tulpenseizoen heeft Euroflorist een speciaal assortiment met prachtige tulpenboeketten.

Kundservice