Vandaag nog bezorgd

Tulpendag als start van het tulpenseizoen

Tulpen zijn grote seizoensfavorieten in ons land. Tijdens de laatste wintermaanden en het voorjaar zijn deze bloemen niet uit het straatbeeld weg te denken. Tulpenbollen en tulpenboeketten zijn al lange tijd grote publiekslievelingen. Als grote aftrap van het seizoen wordt daarom jaarlijks de Nationale Tulpendag gehouden, op de derde zaterdag in januari. 


Eén van de landelijke evenementen op Tulpendag is de grote pluktuin op de Dam in Amsterdam. Met de pluktuin die wordt aangelegd door de kwekers met het Bloemenbureau Holland, wordt de Dam omgetoverd tot een tulpenparadijs met duizenden bloemen. Van 13u tot 17u is de tuin geopend voor publiek en kan iedereen zijn slag slaan om eigenhandig een mooi tulpenboeket bij elkaar te plukken. 


Speciaal voor Tulpendag is daarnaast een "Tulpendag" boeket samengesteld in onze Tulpencollectie. Dit boeket in frisse gele, crème en oranje tinten is een vrolijke voorjaarsverschijning! Het boeket is verkrijgbaar van ongeveer begin januari tot halverwege april, wanneer het tulpenseizoen normaal gesproken ten einde loopt. 

Kundservice