6 dagen per week Wereldwijde bezorging De nummer 1 in Europa
Mijn account

Amaryllis - de koningin van de feestdagen!

Alles over de Amaryllis

De Amaryllis is niet voor niets een van de populairste bloemen voor Kerst. Met haar rode en witte tinten en haar grote bloemen of nieuwe soorten met hun spannende kleuren, heeft ze allang veel decorateurs en bloemisten weten te versieren. Ga maar eens naar een bloemenwinkel tijden de feestdagen... je zult ze overal zien!

Wil je iemand blij maken met mooie Amaryllis? Bestel ze hier

Wil je meer weten over de populairste bloemen en planten tijdens de feestdagen? Lees hier alles wat je wilt weten over kerstbloemen

Wist je dat..

 • de amaryllis oorspronkelijk uit Zuid- en Midden-Amerika en het Caribische gebied komt ?
 • wat we amaryllis noemen, eigenlijk Hippeastrum heet?
 • haar naam Hippeastrum komt uit het Grieks en letterlijk ‘ridderster’ betekent?
 • de amaryllis trots en betoverende schoonheid symboliseert?

Amaryllis + distels = een heerlijke combinatie

We moeten wel eerlijk zijn... dit is een van onze favoriete boeketten. Amaryllis, distels, waxflower en eucalyptus komen goed samen in deze prachtige combinatie om een adembenemend kerstboeket te vormen. In dit boeket zijn de stelen vrij lang, daarom is het wel belangrijk om een lange en zware vaas te gebruiken.

TIP: Wil je alleen amaryllis gebruiken? Plaats de bloemen dan in een glazen vaas. Zo worden de stelen goed zichtbaar. Het geeft een moderne look en voegt textuur toe aan jouw bloemendecoratie.

Langer genieten...

 • Zorg ervoor dat je altijd een schone vaas gebruikt en dat het water ongeveer halverwege op de stengel staat. Vergeet ook niet bloemenvoeding toe te voegen. TIP: Als je geen bloemenvoeding in huis hebt, kun je ook 1 theelepel suiker, 2 tl citroensap en 1 tl chloor in lauw water gebruiken. Waarom? Suiker zorgt voor voeding, chloor voorkomt de bacteriegroei en citroensap reguleert de pH in het water.
 • Versterk de bloem door een stokje in de holle stengel te steken.
 • Vervang het water twee keer per week en maak de vaas schoon. Zo verwijder je bacteriën die zich in de stengel kunnen nestelen en ervoor zorgen dat de voedingstoffen niet goed worden opgenomen.
 • Uiteindelijk zullen de stelen beginnen met krullen.
 • Snijdt de Amaryllis elke keer dat je het water vervangt.
 • Een goed tip is om de bloemen 's nachts af te koelen. Zorg er wel voor dat de temperatuur niet onder het vriespunt komt.

Eerste hulp bij stuifmeelvlekken

Voor amaryllissen en lelies luidt het motto: Voorkomen is beter dan genezen. Hier zijn drie tips om stuifmeelvlekken te voorkomen:

 • Koop amaryllissen of lelies zonder stuifmeel
 • Knip de meeldraden weg
 • Bespuit het stuifmeel met haarlak

Wanneer er onverhoopt toch een vlek ontstaat, raak dan niet in paniek! Het beste wat je kunt doen is de vlek verwijderen door te blazen, een droge borstel te gebruiken, de vlek in de zon te laten drogen of met een plakbandje over het stuifmeel heen te gaan. Voorkom het gebruik van een natte doek, want dan gaat het stuifmeel juist dieper in de stof zitten.

Wil je iemand blij maken met mooie kerstbloemen?

Onze lokale bloemisten staan voor je klaar om je te helpen jouw geliefden blij te maken met de mooiste kerstbloemen. Kies een van de onderstaande kerstfavorieten of bekijk onze hele kerstcollectie hier