✔ Vandaag bezorgd

Kerstster verzorgen

De Kerstster, ook wel poinsettia genoemd, is razend populaire tijdens de feestdagen. Maar hoe verzorg je een kerstster? Ontdek hier onze kerstster verzorgingstips om haar stralend houdt tijdens de feestdagen en daarna. Van essentiële waterbehoeften tot ideale standplaatsen, hier lees je over de basisprincipes van kerststerren verzorging. Leer hoe je de bloei kunt verlengen en de gezondheid van je prachtige kerstster kunt behouden, en maak je klaar om je huis te verrijken met de levendige kleuren van dit iconische kerstsymbool.


Kerstster verzorging

Het eerste wat belangrijk is bij de verzorging van een kerstster is de locatie en temperatuur. De Kerstster voelt zich op haar gemak tussen 15 en 20 graden. Als de kerstster in een koude omgeving staat zal ze minder lang mee gaan. Zet de Kerstster dus op een plekje met veel licht, maar niet van direct zonlicht. De Poinsettia is een subtropische plant, en groeit dus het beste met veel daglicht. Tocht zorgt ervoor dat de plant zwak wordt en bladeren kan verliezen, dus zet haar neer op een plek zonder tocht. Houd haar ook ver weg van directe warmte bronnen en fruitschalen.

Kerstster water geven

Als het gaat om kerststerren water geven, is het vinden van de juiste balans de sleutel tot een gelukkige Poinsettia. Te veel water kan de wortels verstikken, terwijl te weinig water kan leiden tot verwelking. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen. Houdt de grond dus vochtig, maar niet te nat. Vermijd het nat maken van de bladeren om schimmel te voorkomen. Ongeveer vier weken na het kopen van de Poinsettia kun je wekelijks plantenvoeding geven. Met wat liefdevolle aandacht en zorgvuldig water geven kun je jouw kerstster gezond en stralend houden, zowel tijdens als na de feestdagen.

Is een kerstster giftig?

Je vraagt je misschien af of de kerstster gevaarlijk is voor je huisdieren of nieuwsgierige kinderen. Hoewel deze plant niet dodelijk is, kan de kerstster wat maagklachten veroorzaken als zij wordt opgesnoept, en sommige mensen kunnen huidirritatie krijgen bij contact. Dus als je huisdieren of kleintjes hebt rondlopen, is het slim om de kerstster buiten hun bereik te houden. En zoals altijd, na het aanraken van de plant even de handen wassen, gewoon voor de zekerheid. Met een beetje waakzaamheid kun je nog steeds die kerstsfeer creëren zonder je zorgen te hoeven maken.