6 dagen per week Wereldwijde bezorging De nummer 1 in Europa
Mijn account

Wat is jouw geboortebloem?

Bijna iedereen kent zijn sterrenbeeld. Die is gebaseerd op de dag dat je jarig bent. Maar wist je dat er ook een geboortebloem bestaat? Deze is niet gebaseerd op de geboortedag maar op de geboortemaand! Benieuwd wat jouw geboortebloem is en wat het over je zegt? Lees verder!

Wat als je in de winter geboren bent?

Anjer
Geboortebloem Januari: Anjer

We beginnen het nieuwe jaar met de anjer. Net zoals alle andere bloemen hebben de verschillende kleuren anjers een eigen betekenis. De meest krachtige kleur is roze en staat voor trots, moed, liefde en vriendschap. Er wordt gezegd van mensen die in januari zijn geboren dat ze charmante en avontuurlijke mensen zijn. Perfect als je bedenkt dat de anjer symbool staat voor fascinatie en een uniek karakter.

Februari - Iris
Geboortebloem Februari: Iris

Ben jij in februari geboren? Dan is jouw geboortebloem een Iris. Deze prachtige bloem staat voor geloof, moed en wijsheid. Over de iris wordt ook vaak gezegd dat het wijsheid en vriendschap vertegenwoordigt.

Leuke weetje: Wist je dat het Griekse woord voor regenboog Iris is?

Maart – Narcis
Geboortebloem Maart: Narcis

Bye bye winter en welkom lente! Ben je zelf in maart geboren? Dan is je geboortebloem een narcis. Deze frisse en stralende lentebloem staat voor een nieuw begin, zelfvertrouwen en ijdelheid maar ook voor onbegrensde liefde... Mensen die in maart geboren zijn worden trouwens vaak door hun omgeving gezien als vrijgevige en liefdevolle mensen.

Bijgelovigen opgelet! Geef je narcissen in een boeket dan staat dit voor geluk maar geef je één narcis dan brengt dit ongeluk.

Wat als je in de lente geboren bent?

April – Madelief
Geboortebloem April: Madelief

Als je in april geboren bent, dan is jouw geboortebloem de Madelief. Men zegt van mensen die in april geboren zijn dat ze lieve mensen zijn die van verandering houden. Deze kleurrijke bloem staat dan ook symbool voor onschuld, jeugd, zuiverheid en puurheid.

Leuke weetjes: Het wordt gezegd dat het witte madeliefje beschermt tegen blikseminslag. Geloof jij hierin?

Mei – Lelietje-van-dalen
Geboortebloem Mei: Lelietje-van-dalen

Uit de fijne klokjes van het lelietje-van-dalen komt geen geluid, maar een heerlijke geur. Dit bloemetje staat symbool voor geluk! Perfect om cadeau te geven als je iemand geluk toewenst dus.

Leuke weetje: Wist je dat het in Frankrijk traditie is om een boeketje "muguet" cadeau te geven op 1 mei? Ook al is die traditie nu meer verbonden geraakt met de dag van de arbeid, de oorsprong dateert al uit 1561 toen koning Charles IX een boeket kreeg aangeboden en besloot elk jaar op de eerste mei eenzelfde gebaar te maken tegenover alle dames aan zijn hof.

Juni - Roos
Geboortebloem Juni: Roos

Aah de roos... de koningin der bloemen! Ben je in juni geboren? Dan ben je een gelukkig type. Elegant en stijlvol, deze prachtige bloem staat bekend om haar kleuren en haar geur, maar ook omdat ze de bloem is met de meest beladen betekenis. Iedere kleur en aantal bloemen hebben hun eigen betekenis. Rozen staan symbool voor oprechtheid, dankbaarheid en natuurlijk ook voor gepassioneerde liefde!

Wat als je in de zomer geboren bent?

Juli – Delphinium (Ridderspoor)
Geboortebloem Juli: Delphinium 

Mensen die in juli geboren zijn houden van simpel en staan bekend om hun positiviteit. Delphinium (ook wel ridderspoor genoemd) komt van het Latijnse woord 'dolphin' en heeft te maken met de vorm van de bloem. Geladen met positieve betekenissen staat deze prachtige bloem symbool voor onder andere waarheid en bescherming maar ook voor gezondheid, plezier, groot hart en gehechtheid in de liefde

Augustus - Gladiool
Geboortebloem Augustus: Gladiool

Stand tall and dream big... zo zijn mensen die in augustus geboren zijn. En welke bloem kan dat beter symboliseren dan de gladiool! Met haar lange en sterke stelen is ze dé bloem van augustus. Ze staat symbool voor een sterk karakter, eerlijkheid, vrijgevigheid en eeuwige slaap.

Wist je dat? De gladiool werd het symbool voor de soldaten die stierven in de Eerste Wereldoorlog.

September - Aster
Geboortebloem September: Aster

Ben je in september geboren, dan is de aster je geboortebloem. Men zegt van mensen die in september geboren zijn dat ze vaak een open houding hebben. De aster staat symbool voor herfstvreugde en gelukkige ouderdom. Goed om oma mee te verrassen! ;)

Wat als je in de herfst geboren bent?

Oktober - Goudsbloem (Calendula)
Geboortebloem Oktober: Goudsbloem 

Ben je in oktober geboren, dan is de goudsbloem jouw geboortebloem. Goudsbloem (ook Calendula genoemd) staat in ons land symbool voor bescheidenheid, welvaart, creativiteit en eeuwige liefde. De goudsbloem staat ook symbool om verdriet en ellende, omdat het in veel delen van de wereld ook geassocieerd wordt met begrafenissen.

Wist je dat? Vroeger dachten mensen wanneer je gedroogde goudsbloemen in een kussen stopt dat je sterk voorspellende dromen kreeg.

November - Chrysant
Geboortebloem November: Chrysant

De chrysant is jouw geboortebloem als je in november bent geboren. Mensen die in november zijn geboren zijn vaak energieke mensen die genieten van het leven. Deze vrolijke bloem symboliseert dan ook de eeuwige jeugd.

Wist je dat? De chrysant (ook Kiku genoemd in Japans) is het embleem van de koninklijke familie van Japan en het nationale symbool van het land. Bovendien wordt de chrysant in alle Aziatische landen vereerd en staat symbool voor geluk en gezondheid.

December - Kerstster
Geboortebloem December: Kerstster

Deze plant is een echte blikvanger en zeker een van de favoriete cadeaus voor de feestdagen: de Kerster (ook wel Poinsettia genoemd. Dus ben je in december geboren, dan is de kerstster jouw geboortebloem (nouja.. geboorteplant) Men zegt dat mensen die in december geboren zijn familie het allerbelangrijkst vinden.

Wist je dat? De kerstster komt oorspronkelijk uit Mexico en kan tot wel 4 tot 5 meter hoog zijn!

Wil je iemand blij maken met mooie bloemen?

Onze getalenteerde bloemisten staan voor je klaar om jouw geliefde blij te maken met de mooiste bloemen. Selecteer een van de favorieten hieronder of je kunt gewoon bloemen hier versturen.