✔ Vandaag bezorgd

Typische voorjaarsbloemen per kleur

De maanden maart, april en mei staan in het teken van Lente, het voorjaar. Het voorjaar staat voor een nieuw, fris begin. Mensen slaan aan de schoonmaak, dieren krijgen jongen, de zomer lijkt weer dichterbij en de natuur maakt zich op voor een nieuw bloeiseizoen. Ieder jaargetijde heeft haar eigen boeketten bijbehorende bloemen, zo ook het voorjaar. Typische voorjaarsbloeiers zijn: Blauwe druifjes, Narcissen, Tulpen (hoewel die al vanaf eind december verkrijgbaar zijn) of Hyacinten.


Gele voorjaarsbloemen

Gele lentebloemen geven tuinen en landschappen een levendig en vrolijk tintje en kondigen de komst van warmer weer aan. Hier zijn enkele populaire gele lentebloemen die je kunt overwegen voor je tuin:

Narcissen zijn iconische lentebloemen met trompetvormige bloemen in verschillende tinten geel. Ze staan bekend om hun veerkracht en symboliseren vaak vernieuwing en de komst van de lente.

Tulpen zijn er in verschillende kleuren, waaronder vele prachtige tinten geel. Deze klassieke lentebloemen voegen elegantie en gratie toe aan elke tuin.

Paardenbloemen worden vaak beschouwd als onkruid, maar ze produceren heldergele bloemen die in de lente een tapijt vormen op gazons. Sommige mensen waarderen hun zonnige uiterlijk en gebruiken de jonge bladeren in salades.

Freesia's zijn geurige, klokvormige bloemen in verschillende kleuren, waaronder geel. Ze worden vaak gebruikt in bloemstukken en kunnen een heerlijke geur aan je tuin geven.

Chrysanten zijn het hele jaar verkrijgbaar, en tijdens de lente bloeien ze in gele kleuren! Ze bloeien in de herfst, dus je kunt ze het beste stekken in het voorjaar.

Blauwe/paarse voorjaarsbloemen

Hyacinten zijn er in verschillende kleuren, waaronder blauwe en paarse tinten. Ze staan bekend om hun geurige, trosvormige bloemen. Als je ze in de herfst plant, komen ze in de lente tevoorschijn voor een uitbarsting van kleur en een heerlijke geur.

Irissen zijn er in verschillende kleuren, waaronder paarse en blauwe tinten, en worden gewaardeerd om hun ingewikkelde, vaak geplooide bloemen. Ze voegen elegantie en drama toe aan tuinperken en borders in de lente.

Viooltjes zijn echte blauwe lentebloemen en brengen kleur en vernieuwing in tuinen met hun delicate charme en zoete geur, die met hun levendige aanwezigheid de essentie van het seizoen symboliseren.

Geraniums, bewonderd om hun levendige kleuren en opvallende vijfbladige bloemen, zijn veerkrachtige en veelzijdige bloemen die vaak in tuinen te vinden zijn. Deze winterharde planten, met hun geurige bladeren, bloeien van de lente tot de herfst en voegen voortdurend kleur en elegantie toe aan buitenruimtes.

Lavendel, met zijn geurige paarsblauwe bloemen, is een geliefd kruid dat bekend staat om zijn aromatische en therapeutische eigenschappen. In de lente begint lavendel te ontwaken met de belofte van warmere dagen.

De top 5 voorjaarsbloemen

De lente wordt gekenmerkt door prachtige, kleurrijke bloemen. Daaronder zijn er een paar heel bekend zijn, zoals tulpen en narcissen. Wat dan ook de gelegenheid is en welke voorjaarsbloem je ook kiest, je hebt zeker een prachtig cadeau in handen! Maar nu rijst de vraag: wat zijn de populairste voorjaarsbloemen? Onze klanten stellen ons vaak die vraag. Om hierop een antwoord te kunnen geven hebben we een handig lijstje voor je samengesteld.

Tulpen: Tulpen zijn op zijn zachtst gezegd veelzijdig. Ze zijn letterlijk in alle vormen en kleuren te vinden en de combinaties zijn eindeloos: enkele of dubbele tulpen, enkelkleurig of juist meerkleurig, gekartelde of gefranjerde randen, noem maar op! Geen wonder als je bedenkt dat er meer dan 150 soorten en 3000 varianten bestaan...

Ranonkels: Ranonkels zijn horen zonder twijfel ook tot de populairste lentebloemen. De ranonkel bloeit tussen januari en april en staat symbool voor gepassioneerde liefde. Wil je iemand laten zien dat je hem of haar bijzonder vindt, dan zijn ranonkels een uitstekende keuze!

Anemoon: Met bloemen die variëren van wit tot roze is de anemoon een van de meest geliefde lentebloemen. Deze lentebloeier komt vooral in het bos voor en bloeit van februari (soms al vanaf half januari) tot in de herfst. Wist je trouwens dat de anemoon symbool staat voor hoop en vergankelijkheid?

Sneeuwklokjes: Sneeuwklokjes zijn vroege bloeiers en beginnen al in februari hun kopjes in de lucht te steken. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan hun witte bloemen. Drie bloemblaadjes vormen het hoofdje, dat op een heel typische manier naar beneden hangt. Sneeuwklokjes staan trouwens symbool voor hoop en onschuld.

Narcissen: Narcissen zijn niet weg te denken uit het lentebeeld, vooral rond Pasen. Deze gele schoonheden beginnen al in januari te bloeien en het komt dan ook vaak voor dat ze door de sneeuw heen te steken: narcissen zijn namelijk geen koukleumen. Ze staan symbool voor hoop, moed en een nieuw begin.