Vandaag bezorgd Wereldwijde bezorging De nummer 1 in Europa
Mijn account
Voorjaarsbloemen - Haal de lente in huis]

Voorjaarsbloemen - Haal de lente in huis

De maanden maart, april en mei staan in het teken van Lente, het voorjaar. Het voorjaar staat voor een nieuw, fris begin. Mensen slaan aan de schoonmaak, dieren krijgen jongen, de zomer lijkt weer dichterbij en de natuur maakt zich op voor een nieuw bloeiseizoen. Ieder jaargetijde heeft haar eigen boeketten bijbehorende bloemen, zo ook het voorjaar. Typische voorjaarsbloemen zijn: Blauwe druifjes, Narcissen, Tulpen (hoewel die al vanaf eind december verkrijgbaar zijn) of Hyacinten.

Voorjaarsbloemen versturen 

Wist je dat ?

De kleuren geel, wit en groen symboliseren het voorjaar. Deze kleuren zijn dan ook veelvuldig terug te vinden in voorjaarsboeketten.


Wij willen kleur!

Het voorjaar is aangebroken! Tijd om na te denken over kleurrijke aankleding voor de tuin of het balkon. We zien dat steeds meer mensen maar al te graag aandacht besteden aan het opvrolijken van hun leefomgeving. Zelden was dit zo makkelijk en trendy als nu. Ondanks dat deze tijd van het jaar ons direct doet denken aan lentebollen en lentebloemen, blijken juist zomerbloemen en planten het meest populair. Ben je benieuwd naar welke dit precies zijn?

Eenjarige zomerplanten zijn het meest populair
Eenjarige zomerplanten zijn het meest populair

De eenjarige zomerplanten is dit voorjaar het meeste in trek. Deze worden i op de voet gevolgd door vaste planten, die meerdere keren bloeien verspreid over verschillende jaren. Ongeveer 35 tot 40% van de consumentenaankopen voor in de lentetuin zijn buitenplanten. Het meest populair zijn petunia’s, fuchsia’s, viooltjes, geraniums en chrysanten. Onder de vaste planten scoort de lavendel het beste, gevolgd door de hortensia. Enig idee wat de meest klassieke en meest geliefde buitenplant is? Juist, de rozenstruik.

Kleur is een must dit voorjaar
Kleur is een must dit voorjaar

Buitenplanten met meerdere kleuren zijn extreem populair en in bijna alle landen bestsellers. Het opvrolijken van de tuin heeft hiermee de prioriteit. Rood, roze, paars (lavendel!) met een vleugje wit zijn dé trendy kleuren voor dit voorjaar. Terugkijkend op onze trendspottende product designer zien we inderdaad dat vers groen, in combinatie met paars, een heuse hit is dit seizoen.

Tuin, maar ook balkon
Tuin, maar ook balkon

Het merendeel van de buitenplanten wordt direct in de tuinaarde gezet. Voor mensen die echter niet beschikken over een geschikte tuin is het balkon of het terras een uitstekend alternatief. Zowel planten in potten als de eerder genoemde bloemen zijn perfect om een balkon of kleine terrasruimte op te vullen. Zo creëer je een frisse plek, afgescheiden van de drukke wereld, waar je heerlijk tot rust kunt komen. Een glimlach op je gezicht is tegenwoordig heel goedkoop!

Zelf het ontwaken van de lente beleven?
Zelf het ontwaken van de lente beleven?

Een plek waar u het ontwaken van het voorjaar het beste kunt bekijken is en blijft de Keukenhof. Ieder jaar opent het park eind maart haar deuren voor het publiek. Mensen kunnen door de prachtig gekleurde velden vol bloemen lopen en het lentegevoel opsnuiven. Eind mei sluit de Keukenhof haar deuren weer, dus wees op tijd.


Waarom krijgen we lentekriebels?

De lente is eindelijk terug! Het wordt iedere dag langer licht buiten, en de zon laat zich steeds meer zien. Je hoort weer vogeltjes fluiten, en de eerste bloemen staan in bloei. Ieder jaar vraag je je weer af: waarom voelen we ons eigenlijk zoveel vrolijker in deze speciale tijd van het jaar, en wat doen al die lentekriebels in onze buik?

Jouw hormonen gaan hun boekje te buiten

Jouw hormonen gaan hun boekje te buiten

De toename van zonlicht en hogere temperaturen hebben een positief effect op ons humeur. De reden hiervoor is dat we, naast nog vele andere dingen, ‘s nachts melatonine aanmaken. Omdat het in de winter veel donker is, hebben we meer melatonine waardoor we ons slaperig voelen. Door het zonlicht voelen we ons dus wakker en veel actiever. Tegelijkertijd nemen ook hormonen zoals serotonine, dopamine en noradrenaline toe, die bijdragen aan een actiever gevoel. Mannen produceren ook nog eens meer testosteron in de lente en zomer, wat goed is voor hun algehele gezondheid. Bij vrouwen is er geen speciaal hormoon dat alleen in het voorjaar wordt aangemaakt.

Komen de lentekriebels dan alleen door onze hormonen?

Nee! Niet alleen hormonen dragen bij aan dit fijne gevoel. Ook nieuwe, frisse geuren, warme zonnestralen en het wakker worden van moeder natuur dragen hun steentje bij. Als je tijdens de winter veel buiten bent geweest, of veel zonlicht hebt gehad, zul je de lentekriebels waarschijnlijk minder intens ervaren. Dichterbij de evenaar, waar er weinig verschil in daglicht is tussen de seizoenen, hebben mensen ook veel minder last van stemmingswisselingen per seizoen.

Komen de lentekriebels dan alleen door onze hormonen?
Kunnen we het gevoel van de lentekriebels versterken?

Kunnen we het gevoel van de lentekriebels versterken?

Sportieve activiteiten kunnen dit fijne lentegevoel zeker versterken. Een wandeling in het park kan al een groot verschil maken! In het algemeen heeft natuurlijk licht een sterke positieve invloed op onze (mentale) gezondheid. Wij hopen dat je al lekker in de lentestemming bent, en er volop van gaat genieten!


Wil je voorjaarsbloemen versturen?

Onze getalenteerde bloemisten staan voor je klaar om jouw geliefde blij te maken met de mooiste voorjaarsbloemen. Selecteer een van de favorieten hieronder of je kunt gewoon voorjaarsbloemen hier bestellen.