6 dagen per week Wereldwijde bezorging De nummer 1 in Europa
Mijn account

Bloemen en kleur

Bloemen zijn veelzijdig! Naast een verborgen boodschap, zegt de kleur van bloemen ook heel veel.

Bloemen hebben hun eigen taal, maar ook de kleur van de bloemen is erg belangrijk. Onderstaand enkele ideeën en adviezen:

Wanneer u bloemen voor uwzelf of voor een ander uitkiest let u dan op de kleur en de vorm van het boeket. Over smaak en kleur valt niet te twisten, de betekenis van de kleur van bloemen kan verschillende emoties en gevoelens oproepen. Vooral mensen die zich hebben verdiept in Feng Shui zullen ontdekken dat de kleur van bloemen veelbetekenend kan zijn.

Rode bloemen

Rood is een agressieve kleur, bijna gewelddadig. De kleur wordt gebruikt om kracht uit te drukken, maar ook verlangen en warmte. Rood is de kleur van brandende, gepassioneerde liefde. Wees erop alert dat bij Feng Shui rood de kleur is van het zuiden, recht in het hart, het symbool voor vuur en nummer 7.

Gele bloemen

Geel symboliseert licht en de zon. Geel staat ook voor levensplezier en geluk. En, is het u ooit opgevallen dat veel lentebloemen ook geel zijn? Veel licht na een lange donkere winter. Maar, geel kan ook staan voor ontrouw en verraad.

In de Feng Shui taal, is geel de kleur van het centrum en verwijst naar de milt, met een hart als symbool. Geel staat voor nummer 5 en correspondeert naar balans.

Witte bloemen

Wit symboliseert zuiverheid, maagdelijkheid, elegantie, verfijning en rechtvaardigheid. Wit wordt van oudsher gebruikt voor bruiloften. Niettemin, wees voorzichtig! In Japan, wit is de kleur van de rouw!

In Feng Shui taal, is wit de kleur van het westen en verwijst naar de longen. Het symbool is van metaal, en refereert naar nummer 9 en correspondeert met de ademhaling.

Groene bloemen

Groen staat voor natuur, de kracht van de aanvang van de lente en het symboliseert moed. Biedt nooit iets groens aan aan een kunstenaar, of aan iemand uit de showbusiness: het brengt ongeluk!

In de Feng Shui taal, is groen de kleur van het oosten en verwijst naar de lever. Het symbool is van hout, en staat voor nummer 8.

Roze bloemen

Roze roept tederheid, zachtheid en jeugdigheid op. Vaak geassocieerd met de geboorte van een meisje, maar het wordt ook gebruikt om vriendschappen te bezegelen. Roze is dé romantische kleur bij uitstek.

Probeer het zelf eens. Tijdens regenachtige dagen gaat uw voorkeur uit naar warme kleuren, om het gebrek aan licht en zon te vervullen. Bloemen zijn bij uitstek geschikt om een positieve ‘moodswing’ te bezorgen. Aarzel niet om bloemen te kopen of te versturen. Bij ons heeft u de keuze uit een uitgebreid assortiment.