6 dagen per week Wereldwijde bezorging De nummer 1 in Europa
Mijn account
Hyacinthen op vensterbank

De hyacint - een goddelijke bloem!

Wist je dat de naam van de hyacint te danken is aan een Griekse halfgod? Volgens de Griekse mythologie waren zowel Apollo als Zephyr verliefd op Hyakinthos. Toen Hyakinthos Apollo boven Zephyros verkoos werd deze laatste kwaad. Op de dag dat Hyakinthos Apollo aan het leren was hoe hij een discus moest werpen werd hij geraakt door een uit de koers geblazen discus van de God Zephyros en stierf. Uit verdriet schiep Apollo uit het bloed van zijn geliefde de bloem hyacint als een herdenking aan zijn dood.

Wil je iemand blij maken met mooie kerstbloemen? Bestel ze hier

[Image description]
De perfecte temperatuur

De ideale temperatuur voor de hyacint ligt tussen 16 en 18 graden, als je wil dat de bloei iets langer duurt plaats de plant dan ‘s nachts op een koelere plek.

[Image description]
Hoeveel water?

Regelmatig water geven is prima, de grond moet iets vochtig blijven. Als de stengel aan één kant begint te gieten, kun je deze gewoon met een bloemenstokje ondersteunen.

[Image description]
De juiste plek!

De hyacint houdt wel van veel licht maar niet van direct zonlicht (in Nederland is dit geen groot probleem tijdens de winter). De vensterbank of een woonkamer met veel licht is perfect!

[Image description]
Langer laten bloeien!

Als je merkt dat de hyacint vroegtijdig uitbloeit dan kun je de bloei stopzetten door de plant in de koelkast te zetten en de grond vochtig te houden. Om de bloei weer op gang te helpen haal je de plant gewoon uit de koelkast en laat haar weer op kamertemperatuur komen.

[Image description]
Een sterke geur?

De hyacint heeft vaak een sterke geur die voor veel mensen met allergieën problematisch kan zijn. Als je toch wilt genieten van deze prachtige plant, dan kun je voor witte hyacinten gaan. Deze hebben vaak mildere geuren dan andere variëteiten.

[Image description]
Is de hyacint giftig?

De hyacint is in zijn geheel giftig, maar voornamelijk de bloembollen en de zaden. De plant is niet geschikt voor consumptie en kan bij inname buikpijn, jeuk en overgeven veroorzaken.

Wil je kerstbloemen versturen?

Onze getalenteerde bloemisten staan voor je klaar tijdens de feestdagen om jouw geliefde blij te maken met de mooiste kerstbloemen. Selecteer een van de favorieten hieronder of bekijk ons hele kerstaanbod hier