6 dagen per week Wereldwijde bezorging De nummer 1 in Europa
Mijn account
Wanneer begin je het huis te versieren voor kerst?

Wanneer begin je het huis te versieren voor kerst?

In de winkels zijn de kerstdecoraties eerder en eerder te vinden. In sommige winkels zelfs al in oktober. Nu rijst de vraag natuurlijk: wanneer hoor je eigenlijk te beginnen met het versieren van je huis?

Wil je iemand blij maken met mooie kerstbloemen? Bestel ze hier

Warme sfeer in het huis met kerstversieringen

Het antwoord verschilt …

Het antwoord hierop verschilt eigenlijk een beetje per land. In het Verenigd Koninkrijk beginnen veel mensen 4 weken voor kerst te versieren. Dit omdat het gelijk valt met de eerste zondag van de Advent. Aan de andere kant van de Atlantische oceaan, in Canada en de Verenigde Staten, is het traditie om de dag na Thanksgiving alle decoraties tevoorschijn te halen. Op deze dag komt iedereen bij van het vele eten, en wordt de dag doorgebracht met familie. In ons eigen land beginnen we vaak juist iets later met de kerstversieringen omdat Sinterklaas eerst gevierd wordt. Vanaf het moment dat pakjesavond is gevierd kunnen de kerstspullen van zolder worden gehaald. Terwijl kerst en kou bij ons verbonden zijn, begint men in Australië vaak op 1 december met decoreren. Dit is namelijk voor hen het begin van de zomervakantie!

Ontdek hier onze kerstcollectie!

Een kwestie van smaak

Natuurlijk wordt dit in ieder huishouden op verschillende manieren gedaan, en ook de decoraties kunnen erg verschillen van kerststukjes, boeketten tot guirlandes, maar vaak staat de kerstboom toch wel in het middelpunt van het versieren. Eigenlijk komt het er op neer dat je kunt beginnen met het decoreren van je huis wanneer jij hier zin in hebt! Er bestaan zelfs tradities waarbij het versieren van de boom en het huis pas de dag voor Kerst begint, en alle decoraties worden vervolgens precies 12 dagen later weer weggehaald. Dit verwijst naar het kerstlied: De twaalf dagen van Kerstmis, en het toneelstuk: Twaalfde nacht. Over het algemeen wordt het geaccepteerd om vanaf 4 weken voor Kerst decoraties in huis te zien. Je kunt uiteraard iets eerder beginnen met de spullen tevoorschijn toveren zodat je kapotte lichtjes kunt vervangen en slingers kunt ontwarren zodat je daarna helemaal klaar bent om de Kerst in huis te halen!

Ontdek hier onze kerstcollectie!

Kerstversieringen op vensterbank
Wanneer haal ik deze versieringen dan weer weg?

Wanneer haal ik deze versieringen dan weer weg?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er tradities waarbij de kerstversiering 12 dagen na kerst wordt opgeruimd. De meeste mensen zien het einde van kerst op Nieuwjaarsdag. Het grootste gedeelte van de wereld heeft een vrije dag op deze dag, dus dit geeft je de tijd om alles op te ruimen voordat je weer aan het werk moet na de feestdagen. Natuurlijk zijn er ook mensen die het hele jaar door kerstversiering in huis hebben. Kun jij je voorstellen om iedere dag een kerstdiner te hebben?

Ontdek hier onze kerstcollectie!

Jij beslist!

Uiteindelijk komt het er natuurlijk op neer of je van Kerst houdt of niet. Als je er van houdt zullen de decoraties waarschijnlijk langer in huis hangen. We kunnen je in ieder geval 1 tip geven: als je de kerstspullen opruimt, doe dit dan zo netjes mogelijk. De volgende Kerst staat sneller op de stoep dan je denkt, en dan wil je natuurlijk niet weer bezig zijn met het ontwarren van slingers en lampjes. Kerstversiering ophangen kan best frustrerend zijn, dus zorg dat je volgend jaar opgeruimd van start kan gaan!

Ontdek hier onze kerstcollectie!

Kerstversieringen opruimen

Wil je iemand blij maken met mooie kerstbloemen?

Onze lokale bloemisten staan voor je klaar om je te helpen jouw geliefden blij te maken met de mooiste kerstbloemen. Kies een van de onderstaande kerstfavorieten of bekijk onze hele kerstcollectie hier