6 dagen per week Wereldwijde bezorging De nummer 1 in Europa
Mijn account
Kestbloemen

Kerstbloemen

De mooiste bloemen voor kerst

Haal de kerst in huis met de mooiste bloemen! Ben jij benieuwd wat de typische kerstbloemen zijn? Weet jij eigenlijk waarom rood en wit typische kerstkleuren zijn? In Nederland zijn bloemen een belangrijk onderdeel van de kerstversieringen. En omdat bloemen perfect een emotie kunnen vertolken, worden ze ook vaak cadeau gegeven! Op deze speciale kerstpagina geven wij jou meer informatie over kerstbloemen en -planten.

Kerst komt eraan, ben jij er al klaar voor? Wij wel!


Top 5 kerstbloemen

Om inspiratie op te doen en alvast in de kerststemming te komen, hebben wij 5 typische kerstbloemen en -planten op een rij gezet. Kerstster, Amaryllis, Kerstroos, Maretak, Hulst... Ken je ze allemaal? Deze typische kerstbloemen zorgen voor een gezellige kerstsfeer.

  • Amaryllis (Hippeastrum) : de koningin onder de winterbloemen. De amaryllis groeit in het wild in Zuid-Amerika. Het is een bolgewas dat bloeit in rood, wit, roze en oranje.
  • Kerstster (Poinsettia) : Een zeer populaire kerstplant. Oorspronkelijk komt de kerstster uit Mexico! De kerstster is een zogenaamde kortedagplant, die alleen bloeit bij dagen die korter zijn dan 12 uur. De kerstster is geen gemakkelijke plant. Wil je je poinsettia weer laten bloeien? Laat je plant dan 14 uur per dag in het pikdonker staan - en dat minimaal 6-8 weken lang.
  • Maretak (mistletoe) : Deze plant is een groenblijvende halfparasiet die groeit op bomen. Elkaar kussen onder de maretak... ken jij deze romantische traditie?
  • Hulst (Ilex) : Hulst is vaak gebruikt als kerstdecoratie. De plant herken je aan zijn leerachtige bladeren voorzien van stekels. Pas op: de rode bessen zijn giftig voor de mens.
  • Kerstroos (Helleborus niger) : De kerstroos komt in het wild voor in bosrijke berggebieden, op hoogtes tot 1900 meter in Oostelijke en Zuidelijke Alpen. De plant bloeit in de winter en krijgt prachtige witte bloemen. Daarom is de kerstroos zo populair rond kerst.
Deze bloemen zijn zeer geschikt om elk huis of kantoor te versieren voor de feestdagen. Cadeautip: kerstplanten (bijvoorbeeld kerstroos of kerstster) zijn erg in trek en ook nog eens duurzaam. Als je namelijk een plant goed verzorgt, kun je er erg lang plezier van hebben.

Kerstbloemen bestellen: hoe gaat dat in zijn werk?

Stap 1
 Stap 2
 Stap 3
 Stap 4

Waarom zijn rood, wit en groen traditionele kerstkleuren?

Elk land heeft zijn eigen tradities met Kerstmis. Wat ons wel opvalt is dat 3 kleuren altijd en overal terugkomen. In december schittert de wereld met rode, witte en groene tinten. Waarom zijn deze kleuren zo typisch voor kerst? Deze kleurrijke traditie begon eeuwen geleden. De symboliek speelt een grote rol. Rood, wit en groen staan respectievelijk voor liefde, geloof en hoop! Kerst is een christelijk feest, het zal je dus niet verbazen dat de traditionele kerstkleuren oorspronkelijk een religieuze betekenis hebben. In de kleurencirkel staan rood en groen tegenover elkaar en vormen samen een harmonieuze combinatie. Wit is ook een uitstekende kerstkleur dat ons herinnert aan de witte kerst. Romantisch!

Meer dan 50.000 bloemisten wereldwijd

Euroflorist heeft een internationaal netwerk van lokale bloemisten. Je leest het goed: we werken samen met meer dan 50.000 bloemisten! Overal ter wereld zijn onze bloemisten klaar om de mooiste kerststukjes en kerstboeketten te gaan bezorgen. Heb je een oom in Spanje, is je beste vriend net naar Zweden verhuisd of werkt een van je collega's vanaf een strand in Thailand? Ze verdienen allemaal een bloemetje... Goed nieuws, voor kerst kun je ze allemaal verrassen met een prachtboeket. Uit het oog maar niet uit het hart!

Wil je kerstbloemen voor je huis, je kantoor of als cadeau bestellen? Je bent op de goede plek: wij zijn dé specialisten! Een kerstboeket laten bezorgen door lokale bloemisten uit de hele wereld regel je hier in enkele klikken.

Bloemen laten bezorgen in het buitenland >>
kerststukjes
Handgemaakte boeketten

kerstbloemen bezorgen
Persoonlijk bezorgd

kerstboeketten
Mooie momenten vieren

kerstboeketten
Wereldwijde bezorging