✔ Vandaag bezorgd

Valentijnsdag bloemengids

Welke bloemen zijn verkrijgbaar rond Valentijnsdag, welke kleur(en) moet je kiezen en waar komt Valentijnsdag vandaan...? Ga met ons mee in de romantische wereld van Valentijnsdag en ontdek alles over bloemen voor Valentijnsdag.

 

Zie ook: Valentijnsbloemen | Valentijnsrozen | Valentijnscadeaus


Welke kleur bloemen moet ik kopen voor Valentijnsdag?

Rood: Veruit het populairste kleur ValentijnsbloemenDe kleur van liefde, passie en romantiek, maar ook moed en respect. Bovendien een opvallende kleur die altijd in de smaak valt.

Wit: Mooi en elegant, een perfecte tegenhanger van alle rode bloemen die tijdens Valentijnsdag worden verstuurd. Fris, puur en elegant, perfect voor een nieuwe relatie!

Roze: Een lichtere tint van rood en daarmee nog steeds de kleur van de liefde. Met een ruime variatie aan kleurtonen, van lichtroze tot dieproze, perfect voor elk type persoonlijkheid.

Paars: Paars wordt vaak geassocieerd met het koninklijk huis en straalt elegantie, waardering en respect uit. Perfect voor een sterk persoon die jij jouw waardering wilt tonen.

Help! Welke Valentijnsbloemen moet ik geven?

De juiste Valentijnsbloemen kiezen is niet gemakkelijk, zeker als je niet weet wat de favoriete bloem van jouw partner is. Met deze bloemen zit je altijd goed.

Rozen: de meest verkochte bloemen met Valentijnsdag. Een prachtige bloem, maar wel erg cliché. Tegenwoordig worden ze zo massaal geproduceerd dat ze vaak niet van goede kwaliteit zijn. Wel betaal je er de hoofdprijs voor, want rozen staan voor liefde en verkopen zichzelf. Wees eens creatief en probeer een andere bloem uit dit jaar.

Lelies: een fantastisch alternatief vanwege hun elegante uitstraling en de heerlijke geur die ze afgeven. De hele kamer vult zich met deze geur, waardoor je continue wordt herinnert aan dit prachtige geschenk. Twijfel je tussen parfum of bloemen voor Valentijnsdag? Ga dan voor lelies en sla twee vliegen in één klap!

Wilde bloemen: stralen vrijheid, jeugdigheid en plezier uit. Herinner jouw partner aan de zorgeloze dagen van zijn/haar jeugd met een bosje wilde bloemen!

Tulpen: staan voor elegantie en gratie, en rode tulpen staan symbool voor volmaakte liefde. Wist je dat het zachte hart van een tulp het hart van je geliefde vertegenwoordigt? Bovendien zijn ze hét symbool van de Hollandse lente. Haal de lente dus vroeg in huis met tulpen voor jouw geliefde!

Planten: een heel origineel cadeau voor Valentijnsdag! Een plant gaat met de juiste zorg een leven lang mee. Wil jij jouw partner duidelijk maken dat je de rest van je leven met hem/haar wilt delen? Ga dan voor een plant en geniet er samen van!

rozen voor valentijnsdag

Valentijnsdag datum en oorsprong

Wanneer is Valentijnsdag?

Geen zorgen, je bent niet de enige die niet weet wanneer Valentijnsdag is. Geloof je ons niet? Volgens Google is dit de meest gestelde vraag over Valentijnsdag! Het antwoord is: Woensdag 14 februari 2024. Dit is de dag waarop Sint Valentijn van Rome stierf in 269. De dag werd ter ere van hem in het leven geroepen.

 

Hoe en wanneer is Valentijnsdag ontstaan?

Er zijn door de jaren heen verschillende verhalen rond Valentijnsdag ontstaan en samen vormen ze het verhaal dat we vandaag de dag kennen. Sint Valentijn was een katholieke priester in Rome in de 3e eeuw. In deze periode bekeerden steeds meer Romeinen zich tot het christendom, maar keizer Claudius II bedacht verschillende wetten om dit te voorkomen. Hij vond dat Romeinen hun leven aan Rome moesten wijden en verbood zijn soldaten om te trouwen. Sint Valentijn trouwde in het geheim met deze soldaten, waardoor hij een ware gelovige in de liefde werd.

Uiteindelijk werd zijn geheim ontdekt en werd hij gevangen gezet. In de gevangenis zorgde hij voor zijn medegevangenen en hij zou een meisje haar gezichtsvermogen hebben teruggegeven. Vlak voor zijn executie schreef hij haar een liefdesbriefje met de tekst 'van je Valentijn'. Hij werd op 14 februari 269 geëxecuteerd.