6 dagen per week Wereldwijde bezorging De nummer 1 in Europa
Mijn account
Rode rozen

Rode rozen

Het is bijna Valentijnsdag! Misschien ben je benieuwd waarom er elk jaar overal zoveel rood te zien is in tijdschriften, op tv en internet en zelfs in je favoriete bloemenwinkel.

Bestel hier de mooiste valentijnsdag bloemen voor jouw valentijn! 

Wist je dat...

  • Rozen zijn de favoriete bloemen van 90% van de mensen!
  • Rozen bestaan al dertig miljoen jaar op aarde. Alle beschavingen, van de Grieken en Romeinen tot de Perzen, roemden de roos vanwege haar schoonheid, kleur en geur.

Vandaag is rood

Rood is een sterke kleur die verlangen, passie en liefde opwekt. De onmiskenbare schoonheid van de kleur rood maakt het de perfecte keuze voor alle gelegenheden en vooral voor Valentijnsdag. In tegenstelling tot andere kleuren is rood overal in de natuur te vinden.

Een geheime taal

In de 18e eeuw is een echte bloementaal ontstaan. Deze was zeer handig om gevoelens mee te uiten. Zonder woorden te hoeven gebruiken kon men een liefde geheim houden, bijvoorbeeld bij een gearrangeerd huwelijk.

Recht uit het hart

Er is geen betere combinatie denkbaar dan rode rozen om passie en liefde te tonen. Een boeket rode rozen is het ideale cadeau voor Valentijnsdag. Met rode rozen heb je geen woorden meer nodig om “Ik hou van jou” te zeggen. Er is geen betere manier om je gevoelens te uiten dan met een boeket rode rozen. De rode roos is zonder twijfel de mooiste van alle rozen. Daarom strooide Cleopatra rode rozenblaadjes op de vloer toen haar minnaar op bezoek kwam.

Een echt liefdessymbool

De rode roos werd een echt liefdessymbool. Voor de christenen wordt de rode roos geassocieerd met de deugd van de heilige Maagd Maria. We kunnen rode rozen in klassieke schilderijen vinden maar ook in hedendaagse films. Rode rozen worden ook als symbool van verlangen en passie gebruikt.

Een kwestie van aantal en kleur

De hoeveelheid en tinten zijn ook belangrijk : hoe feller de kleur hoe beter. Van een enkele roos (“Liefde op het eerste gezicht”) tot een dozijn (“Be my lover”) of 99 “Ik zal mijn hele leven van jou houden”: er is een breed scala aan mogelijkheden om indruk te maken op je partner of geheime liefde. Als je heel romantisch wil zijn en als je wil doen wat 28% van de vrouwen op Valentijnsdag van je verwachten, dan kun je haar 108 rode rozen geven om te zeggen “Trouw met mij”. Een andere optie is 2 rozen als symbool van belofte en trouw.