6 dagen per week Wereldwijde bezorging De nummer 1 in Europa
Mijn account
poinsettia

Ben je ook dol op de Kerstster?

De Kerstster of Poinsettia is een fascinerende plant. Wist je bijvoorbeeld dat ze oorspronkelijk uit Mexico komt? Of dat ze tot wel 4 tot 5 meter hoog kan zijn? Haar Latijnse naam is Euphorbia Pulcherrima maar de Azteken noemden haar "cuetlaxochitl", en geloofde dat ze haar kenmerkende rode kleur kreeg toen een godin haar bloed op bladeren liet vallen. De Kerstster is een van meest populaire kerstplant geworden in Nederland maar ook in veel andere landen. Bovendien is de Kerstster niet alleen rood, ze kan ook in roze en witte varianten gevonden worden.

Wil je iemand blij maken? Bestel hier de mooiste kerststerren

Wil je meer weten over de populairste bloemen en planten tijdens de feestdagen? Lees hier alles wat je wilt weten over kerstbloemen.


witte kerstster
De Kerstster - Een koukleum?

De Kerstster voelt zich op haar gemak tussen 12 en 14 graden... maar ja wie wil zo'n temperatuur in zijn/haar woonkamner. De oplossing? Plaats de Kerstster 's nachts in een koelere kamer zoals de slaapkamer of in de gang.

witter kerststerren in pot
Water & voeding

Houd de grond in het potje vochtig, maar niet nat om verrotting te voorkomen. Besmesten is niet nodig tijdens de wintermaanden.

rode kerstster
Het beste plekje

De Kerstser houdt van een plekje met veel licht maar niet van direct zonlicht. Houd haar ook ver weg van warmte bronnen en fruitschalen.

de mooiste kerststerren
Lang zal ze leven!

De Kerstster kan heel lang leven dus raak niet in paniek als sommige bladeren dood gaan tijdens de winter. Het is een heel natuurlijke fenomeen bij weinig zonlicht en kamerverwarming. Ga gewoon door met regelmatig water geven tot Pasen. Pas daarna kan je beginnen met kunstmesten.

Kerststerren met chocolade
Komt de kleur terug?

Wil je weer een rode Kerstster hebben dit jaar? Hier is wat je moet doen. Zet haar in een donkere kast ongeveer twaalf uur per dag vanaf 1 september. Geef weinig water. Haal haar uit de kast ergens begin november en ongeveer een maand later is jouw Kerstster weer volop in de Kerststemming!

Kerstster en decoratie
Is de Kerstster giftig?

Dat de Kerstster giftig is, is een veel voorkomende misvatting. De plant is echter niet geschikt voor consumptie. Bovendien kan contact met de ogen tijdelijke blindheid veroorzaken.


Wil je iemand blij maken met mooie kerststerren?

Onze lokale bloemisten staan voor je klaar om je te helpen jouw geliefden blij te maken met de mooiste kerststerren. Kies een van de onderstaande kerstfavorieten of bekijk onze hele kerstcollectie hier