6 dagen per week Wereldwijde bezorging De nummer 1 in Europa
Mijn account
Over Euroflorist

Over Euroflorist

Er is altijd een reden om bloemen te geven. Wil je passie overbrengen, iemand vieren, dankbaarheid uitdrukken, condoleren of gewoon jezelf verwennen? Wij zorgen voor de bloemen en daarmee ook voor de emoties. Bij Euroflorist is elke emotie speciaal en we omarmen ze allemaal. We zijn gevestigd in elf landen en bezorgen bloemen wereldwijd in samenwerking met lokale bloemisten en leveranciers in de hele wereld. Welke is jouw reden om bloemen te versturen?

De geschiedenis van Euroflorist

Euroflorist is opgericht in 1982 in Malmö, Zweden en was toen de eerste online bloemen bezorgservice. Tegenwoordig bezorgen wij meer dan 3 miljoen boeketten per jaar.

Bezorging

Het door jou bestelde boeket wordt overal ter wereld geleverd door een lokale bloemist. Zodra jij een bestelling hebt geplaatst sturen wij deze door naar de dichtstbijzinde bloemist. Deze gaat vervolgens aan de slag gaat om het boeket te binden en af te leveren op het gewenste adres. Het werken met lokale bloemisten heeft als voordeel dat de bloemen minder ver hoeven te reizen en dus langer vers blijven. Met jouw bestelling steun je kleine lokale ondernemers, en denk je aan het milieu. Al onze prijzen zijn inclusief BTW en exclusief de bezorgkosten. Deze kosten variëren per product en bedragen ongeveer €6,95. Kijk voor de exacte bezorgkosten op de productpagina van het betreffende product.

Orderbevestinging

Na het plaatsen van je bestelling als de betaling afgerond is, verschijnt een bevestiging op het scherm. Ook ontvang je een bevestigingsemail met daarin alle gegevens van je order, inclusief het ordernummer. Bewaar deze gegevens goed. Als je achteraf vragen hebt, kun je ons altijd benaderen onder vermelding van je ordernummer.

Leveringsbevestiging

Heb je geen bedankje ontvangen van de ontvanger van de bloemen? Je kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice, zodat we voor je nakijken wanneer je boeket geleverd is.

Wereldwijd

Het internationale netwerk van Euroflorist bestaat uit 54.000 bloemisten, hiermee kun jij ook internationaal bloemen versturen. Om er zeker van te zijn dat het door jou bestelde boeket ook leverbaar is in het land naar keuze, hebben wij voor ieder land een mooie selectie boeketten gemaakt. Bekijk nu snel welke boeketten naar het buitenland verstuurd kunnen worden. Ondanks ons grote netwerk bieden wij geen 100% wereldwijde dekking, lees hier meer over in de algemene voorwaarden

Bloemisten proberen alle bestelde boeketten van maandag tot en met zaterdag tussen 9:00 en 18:00 te bezorgen. Aangezien zij dit zelf afleveren is het niet mogelijk om een tijdstip of dagdeel te garanderen. Dezelfde dag nog een bloemetje bij iemand te laten bezorgen? Dat is voor Euroflorist geen probleem. Als je van maandag tot en met vrijdag voor 14.00 uur, en op zaterdag voor 12:00 uur besteld kan de bloemist jouw bestelling dezelfde dag nog afleveren. Als de ontvanger niet thuis is zal de bloemist het aanbieden bij de buren. Als dit niet lukt wordt het product later nog een keer aangeboden. Je kunt in het bestelproces speciale instructies voor de bloemist achterlaten om een speciale situatie uit te leggen.

Rouwbloemen

Rouwbloemen kunnen van maandag tot en met zaterdag op locatie worden geleverd tussen 9:00 en 17:00, hierbij kan een specifiek tijdstip gekozen worden. Als je voor 14:00 uur besteld van maandag tot en met vrijdag, op zaterdag voor 12:00 uur, worden de rouwbloemen dezelfde dag nog bezorgd. Indien je de bloemen de volgende ochtend geleverd wil hebben moet de bestelling voor 16:00 geplaatst zijn.

Neem voor bijzondere wensen gerust telefonisch contact op met onze customer service, zij kunnen tot in detail vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Orderbevestiging

Na het plaatsen van je bestelling als de betaling afgerond is, verschijnt een bevestiging op het scherm. Ook ontvang je een bevestigingsemail met daarin alle gegevens van je order, inclusief het ordernummer. Bewaar deze gegevens goed. Als je achteraf vragen hebt, kun je ons altijd benaderen onder vermelding van je ordernummer.

Leveringsbevestiging & Tracking

Onze bloemisten leveren jouw bloemen zelf of hebben koeriers in dienst. Daardoor kunnen we helaas wij geen track en trace service aanbieden. We sturen jou wel een SMS als de bloemist onderweg is en je als je bloemen geleverd zijn mits je je telefoonnummer hebt ingevuld tijdens het plaatsen van een bestelling.

Heb je je telefoonnummer niet aangegeven en heb je geen bedankje ontvangen van de ontvanger van de bloemen? Je kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice, zodat we voor je nakijken wanneer je boeket geleverd is.

1982 - Een nieuwe en effectievere manier van bloemen versturen is geboren

In 1982 begonnen Peter Jungbeck en Lars Hedberg een onderneming om de Zweedse bloemist te voorzien in een gemakkelijk en betrouwbaar bloemenordersysteem. Gezien zijn achtergrond in technologie, was het voor Peter Jungbeck mogelijk om een goed en stabiel platform te ontwikkelen voor de bloemisten.

De twee ondernemers investeren in het bedrijf, zijn continu in contact met bloemisten en bouwen het netwerk op tot een servicegericht bedrijf voor kwaliteitsleveringen. De basisprincipes van het bedrijf – een nauwe samenwerking met bloemisten gebaseerd op respect, vrije wil en creativiteit - zijn in het bedrijf nog steeds de belangrijkste waarden.

1984 - Internationaal netwerk & leveringen in het buitenland

In 1984 wordt Svensk Blomsterförmedling de Zweedse vertegenwoordiger van Teleflor International. Deze samenwerking opent de deuren voor wereldwijde leveringen. Zweedse bloemisten kunnen hun klanten sindsdien verblijden met leveringen van hier tot aan de andere kant van de wereld.

1988 - Uitbreiding naar Noorwegen & lancering van flowercards

Euroflorist levert nu wereldwijd en start in Noorwegen met het uitbreiden van het bloemistennetwerk. Hetzelfde jaar lanceert Euroflorist ook de flowercard. Deze cadeaubonnen zijn inmiddels razend populair en kunnen bij alle Euroflorist-bloemisten worden ingeruild. Sinds die tijd zijn al miljoenen mensen in heel Europa verblijd met zowel bloemen als cadeaubonnen.

1990 - Naamsverandering naar Euroflorist

Svensk Blomsterformedling fuseert met Blommografen en de bedrijven besluiten dat het tijd wordt voor een nieuwe naam. De nieuwe naam zou meteen duidelijk moeten maken waar het om gaat (bloemisten die alle mooie bloemen leveren). Uiteindelijk valt de keuze op Euroflorist.

1995 - Euroflorist als 1e bloemenverzendorganisatie online

Als de Universiteit van Lund in 1995 een seminar organiseert over het nieuwe fenomeen “internet” ziet Jungbeck al gauw mogelijkheden. Euroflorist lanceert haar webshop in augustus 1995 en hoort met deze ontwikkeling bij de eerste 100 bedrijven in de wereld die zich online vestigen. Vanaf het begin was het al mogelijk om met credit card te betalen, ondanks dat de transacties afgehandeld werden via een Schotse bank aangezien Zweedse banken het online fenomeen nog niet kenden.

In deze beginperiode ontving de webshop ongeveer 1 order per dag, maar dit aantal groeide snel. Nog steeds stijgt het aantal orders ieder jaar snel en wij zijn trots om na al die jaren nog steeds vooruitstrevend te zijn op het gebied van online ontwikkelingen. Op deze manier bieden wij u de beste winkelervaring met een goede service om snel, eenvoudig en veilig te kunnen bestellen.

Uitbreiding in Europa

In de jaren '90 breidt Euroflorist zich met sprongen uit in heel Europa. Eerst volgen Denemarken (1993), Polen (1996), Duitsland (2001), Oostenrijk (2002), Nederland (2003), Frankrijk (2004) en uiteindelijk ook België en Luxemburg (2006). In 2010 heeft Euroflorist eFlorist overgenomen, een bedrijf dat al sinds 1947 bloemen bezorgd in Groot-Brittannië.

2005 - het Euroflorist onlineplatform wint Award

In 2005 ontvangt Euroflorist de Microsoft .NET Award voor het meest moderne e-commerce platform in Europa. Op de website kunnen klanten niet alleen bloemen bestellen, maar ook een agenda bijhouden waardoor zij belangrijkste gelegenheden om bloemen te sturen niet zullen vergeten.

2007 - Euroflorist viert haar 25 jarig bestaan met 1500 bloemisten

Euroflorist viert haar 25 jarige succesvolle bestaan in Barcelona met 1500 bloemisten uit het netwerk. In Barcelona worden de gasten onder andere verrast met een bloemenshow en geïnspireerd door de fameuze floral designers Gregor Lersch en Klaus Wagener met hun mooie creaties.

2012 - Euroflorist viert haar 30 jarig bestaan met nieuwe logo

Niet alleen bestaat Euroflorist 30 jaar, maar ook wordt het logo in een nieuw jasje gestoken. Een nieuw logo met een modernere uitstraling en daarnaast laat het logo precies zien waar het om gaat bij Euroflorist. Een bloem & een vogel: wij bezorgen uw fleurige boodschap!

...en de ondernemersdrift is er nog steeds!

Sinds 1982 hebben we wereldwijd 41 miljoen boeketten geleverd en daarmee miljoenen mensen blij gemaakt.

Hoewel we een succesvol bedrijf zijn, hebben we de ondernemersdrift nog altijd in ons. Iedere dag werken wij hard om verwachtingen van klanten en bloemisten te overtreffen met bloemen, waar en wanneer u maar wilt.

2021 - Nieuwe CEO Magnus Silfverberg

Het investeerdersconsortium Euroflorist 2.0 AB heeft gezamenlijk Euroflorist in zijn geheel overgenomen. Magnus Silfverberg neemt na de overname de positie van CEO over. De huidige CEO Per Lindsjö verlaat het bedrijf. Onder Per Lindsjö's leiding is Euroflorist erin geslaagd een groeiend en winstgevend bedrijf op te bouwen.  Het consortium van investeerders zal vanuit een langetermijnperspectief in Euroflorist investeren met als doel het bedrijf nog verder uit te bouwen.

Al meer dan een jaar vragen we onze klanten om ons feedback te geven via Trustpilot. Deze kun je hier vinden: https://nl.trustpilot.com/review/www.euroflorist.nl. Wij danken je hartelijk als je hiervoor de tijd hebt genomen!

Jouw mening is belangrijk voor ons. Niet alleen de positieve berichtjes, maar ook minder positieve ervaringen. Hier leren we namelijk van en dit geeft ons waardevolle informatie. Alle ingestuurde ervaringen zijn zichtbaar op onze pagina op Trustpilot. Deze ervaringen helpen ons om ons te blijven verbeteren en om ervoor te zorgen dat we het netwerk blijven waar je veilig, eenvoudig en succesvol bloemen kunt bestellen om te sturen naar mensen die je lief hebt. Na het plaatsen van een bestelling ontvang je na enige tijd automatisch een e-mail om je ervaring te delen.

Nogmaals hartelijk dank voor je feedback en wij blijven jullie meningen graag ontvangen. Lees hieronder meer over ervaringen van andere klanten.