Vandaag bezorgd Wereldwijde bezorging De nummer 1 in Europa
Mijn account
Kestbloemen

VALENTIJNSBLOEMEN : ALLES WAT JE MOET WETEN

Valentijnsdag betekent liefde en bloemen!

Volgens een consumenten onderzoek van IPSOS over bloementrends herinnert maar liefst 92% van de vrouwen zich nog wanneer zij voor het laatst bloemen kregen. 86% gaf aan zich daardoor speciaal te voelen. Twijfel je nog steeds of je bloemen moet geven met Valentijnsdag? Als je haar speciaal wilt laten voelen, ja dus!

Maar welke bloemen kies je dan? Je wilt niet met rouwbloemen aankomen met Valentijnsdag. Welke kleur kies je en welke bloemen staan voor liefde? En wat is eigenlijk de betekenis van Valentijnsdag? Vind hier een antwoord op al je vragen over de dag van de liefde.

We hebben onze 3 favoriete cadeaus voor je geselecteerd in onze webshop, hiermee zit je gegarandeerd goed. Wil je het dit jaar écht goed doen? Stuur dan je bloemen al op 12 of 13 februari met een kaartje “ik kon niet wachten om je te vertellen hoeveel ik van je houd”. Gegarandeerd succes.


Gids : hoe je de perfecte kleur bloemen kiest voor Valentijnsdag

 • Rood: Veruit het populairste kleur Valentijnsbloemen. De kleur van liefde, passie en romantiek, maar ook moed en respect. Bovendien een opvallende kleur die altijd in de smaak valt.
 • Wit: Mooi en elegant, een perfecte tegenhanger van alle rode bloemen die tijdens Valentijnsdag worden verstuurd. Fris, puur en elegant, perfect voor een nieuwe relatie!
 • Roze: Een lichtere tint van rood en daarmee nog steeds de kleur van de liefde. Met een ruime variatie aan kleurtonen, van lichtroze tot dieproze, perfect voor elk type persoonlijkheid.
 • Paars: Paars wordt vaak geassocieerd met het koninklijk huis en straalt elegantie, waardering en respect uit. Perfect voor een sterk persoon die jij jouw waardering wilt tonen.

Valentijnsbloemen bestellen: hoe gaat dat in zijn werk?

Stap 1
 Stap 2
 Stap 3
 Stap 4

5 vragen over Valentijnsdag

Weet jij wat de meest gestelde vragen zijn omtrent Valentijnsdag? Hier vind je ze, en we hebben ze meteen maar beantwoord.

1. Wanneer is Valentijnsdag 2022?

Geen zorgen, je bent echt niet de enige die niet weet wanneer Valentijnsdag is. Geloof je ons niet? Het is volgens Google de meest gestelde vraag omtrent Valentijnsdag! Het antwoord is: maandag 14 februari. Dit is namelijk de dag dat Saint Valentine van Rome overleed in 269. De dag is ter ere van hem ontstaan.

2. Wat zet je op je Valentijnskaartje? 5 Ideeën voor jouw boodschap.

Volgens onderzoek van Luth Research besteden mannen het meeste tijd (zo’n 15% van het bestelproces) aan het kaartje bij de bloemen op Valentijnsdag. De populairste berichten zijn:

 1. Lief, liever, allerliefste…dat ben jij mijn lieve valentijn.
 2. Volg je hart, want dat klopt.
 3. Liefde is niet alles, maar zonder liefde is alles niets.
 4. Er staan 1000 bloemen in de wei maar geen één is zo mooi als jij!
 5. Ik geloof niet in liefde op het eerste gezicht, daarom lijkt het me een goed idee om je vaker te zien.

3. Waar komt Valentijnsdag vandaan?

Er zijn door de jaren heen verschillende verhalen geweest rondom Valentijnsdag en gezamenlijk vormen ze het verhaal dat we nu kennen. St. Valentine was een Katholieke priester in Rome in de 3e eeuw. In die periode bekeerde steeds meer Romeinen zich tot het Christendom, maar keizer Claudius II bedacht verschillende wetten om dat te voorkomen. Hij geloofde dat Romeinen hun leven moesten wijden aan Rome en verbood zijn soldaten om te trouwen. St. Valentine trouwde deze soldaten in het geheim, waardoor hij als ware gelover van de liefde werd gezien.

Uiteindelijk werd zijn geheim ontdekt en belandde hij in de gevangenis. In de gevangenis zorgde hij voor zijn medegevangenen en heeft naar zeggen een meisje haar zicht teruggegeven. Hij schreef haar, vlak voor zijn executie, een liefdesbriefje met “van jouw Valentijn””. Hij werd geëxecuteerd op 14 februari 269.

Op deze pagina lees je meer over de traditie en oorsprong van Valentijnsdag.

4. Wat te geven met Valentijnsdag?

Top 5 cadeauideeën. Bloemen vallen in de top 5 populairste cadeaus voor Valentijnsdag, dit is de volledige top 5:

 • Persoonlijke
 • verzorging
 • Bloemen
 • Sieraden
 • Chocolade
 • Parfum

5. 10 Ideeën voor wat je kunt doen met Valentijnsdag!

 1. Een romantisch ontbijtje op bed
 2. Ga een stuk rijden door een mooi stukje land
 3. Wissel liefdesbrieven uit
 4. Een romantisch filmavondje
 5. Samen koken
 6. Privéles couples yoga
 7. Deel jullie favoriete muziek en maak een gezamenlijke playlist
 8. Maak een wandeling
 9. Stream een virtueel concert
 10. Of stuur gewoon een bos bloemen ;)

Help! Welke Valentijnsbloemen moet ik geven?

De juiste Valentijnsbloemen kiezen is niet gemakkelijk, zeker als je niet weet wat de favoriete bloem van jouw partner is. Met deze bloemen zit je altijd goed.

Rozen - overduidelijk het populairst, maar misschien een beetje cliché?

Rozen zijn de meest verkochte bloemen met Valentijnsdag. Een prachtige bloem, maar wel erg cliché. Tegenwoordig worden ze zo massaal geproduceerd dat ze vaak niet van goede kwaliteit zijn. Wel betaal je er de hoofdprijs voor, want rozen staan voor liefde en verkopen zichzelf. Wees eens creatief en probeer een andere bloem uit dit jaar.

Betere alternatieven:

Lelies. Lelies zijn een fantastisch alternatief vanwege hun elegante uitstraling en de heerlijke geur die ze afgeven. De hele kamer vult zich met deze geur, waardoor je continue wordt herinnert aan dit prachtige geschenk. Twijfel je tussen parfum of bloemen voor Valentijnsdag? Ga dan voor lelies en sla 2 vliegen in 1 klap!

Wilde bloemen. Wilde bloemen stralen vrijheid, jeugdigheid en plezier uit. Herinner jouw partner aan de zorgeloze dagen van zijn/haar jeugd met een bosje wilde bloemen!

Tulpen. Tulpen staan voor elegantie en gratie, en rode tulpen staan symbool voor volmaakte liefde. Wist je dat het zachte hart van een tulp het hart van je geliefde vertegenwoordigt? Bovendien zijn ze hét symbool van de Hollandse lente. Haal de lente dus vroeg in huis met tulpen voor jouw geliefde!

Planten. Wil je echt origineel zijn? Ga dan voor een plant! Een plant gaat met de juiste zorg een leven lang mee. Wil jij jouw partner duidelijk maken dat je de rest van je leven met hem/haar wilt delen? Ga dan voor een plant en geniet er samen van!

Internationale verzending

Wil jij een geliefde in het buitenland verrassen met een bos Valentijns bloemen? Geen probleem! Bij Euroflorist kun je bloemen overal ter wereld laten bezorgen. Dankzij 50.000 wereldwijde bloemisten kunnen wij jouw bloemen leveren van Rusland tot Canada en Japan tot Curaçao. Of iets dichter bij huis, in België, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Polen of een ander Europees land. Omdat wij met lokale bloemisten werken zijn de leveringen altijd vers en duurt de verzending niet langer dan een verzending binnen Nederland.

Bloemen laten bezorgen in het buitenland >>
kerststukjes
Handgemaakte boeketten

valentijnsbloemen bezorgen
Persoonlijk bezorgd

valentijnsbloemen bezorgen
Mooie momenten vieren

valentijnsbloemen bezorgen
Wereldwijde bezorging