Vandaag bezorgd Wereldwijde bezorging De nummer 1 in Europa
Mijn account
valentijsndag symbolen

Valentijnsdag symbolen

Bij het vieren van Valentijnsdag voldoet het niet om alleen je gevoelens van liefde uit te spreken. Om je gevoelens van liefde duidelijk te maken is het sturen van een geschenk de ideale manier. Valentijnsdag heeft vele symbolen die de feestdag meer leven inbrengen. Valentijnsdag bloemen zijn inmiddels ook een groeiend symbool!

Bestel hier de mooiste valentijnsdag bloemen

Cupido

Eén van de meest bekende symbolen van liefde is cupido. Als jongen, met een pijl en boog, is Cupido de god van de liefde van de romeinen. Volgens oude legendes zal degene die wordt geraakt door een pijl verliefd worden op de eerste de beste die hij of zij tegenkomt. Cupido is hierdoor dan ook het symbool van liefde op het eerste gezicht.

Valentijnsdag bloemen bestellen

Hart

Het hart wordt gezien als het symbool voor liefde. Aangezien ons hart één van de meest centrale organen is in ons lichaam, dacht men vroeger dat ook ons gevoel hiermee samenspeelde. De symbolische betekenis is altijd blijven bestaan en ook het symbool zelf is weinig veranderd. Er zijn verschillende theorieën over de herkomst van het symbool. Zo zou het vrouwenlichaam symbool staan, komt het door een plant uit de oudheid met hartvormig blad of komt het door de gedachte in de Middeleeuwen waar men dacht dat een mensenhart er daadwerkelijk zo uitzag. Wat de werkelijkheid is, is onduidelijk, maar het hart wordt nog altijd gezien als symbool voor de liefde.

Bloemen bestellen

Kleur

Meestal komen vooral twee kleuren veel terug rond Valentijnsdag en dat zijn de echte kleuren van de liefde: rood en roze. Daarnaast komt wit veel terug in boeketten, zoals rood met witte boeketten of gemengde boeketten in rode en roze tinten. Rood staat hierin voor passie en wit voor puurheid en diepe gevoelens. Rood is overigens nog altijd de dominante kleur, hoewel roze flink in opkomst is de afgelopen jaren. Als echte meisjesachtige kleur zijn roze bloemen vaak echte favorieten onder vrouwen. Net zo romantisch als rode bloemen, maar met vaak een zachtere uitstraling, is roze in boeketten sterk in opkomst. Rode rozen zijn hierin een populaire keuze.

Kleurrijke bloemen bestellen

Bloemen

Waarom geen bloemen om je gevoelens van liefde te uiten? Bloemen brengen emoties over en zijn echte favorieten zodra iemand ze ontvangt. Bloemen zeggen vaak echt meer dan woorden en zijn daarom het ideale communicatiemiddel. Sommige soorten bloemen voldoen hier ook nog eens uitermate goed in, bijvoorbeeld de roos! Een echte romantische klassieker. Vooral de rode roos is een echte bestseller en dat is niet voor niets.

  • Rode rozen: Passie
  • Witte rozen: Puur en rein
  • Roze rozen: Zachtheid en ware liefde
  • Gele rozen: Jaloezie en vriendschap

  • 1 roos: Liefde op het eerste gezicht
  • 3 rozen: Ik hou van je
  • 9 rozen: Eeuwige liefde, voor de rest van ons leven
Valentijnsdag bloemen bestellen

Iemand verrassen met iets anders?

Zelfs met de roos als ultieme symbool van Valentijnsdag zijn ook andere seizoensbloemen gepast om te verzenden naar je grote liefde. Denk bijvoorbeeld aan tulpen! Een bos rode of roze tulpen is een prachtig geschenk en doet wonderen om iemand te verrassen. Om het cadeau helemaal compleet te maken kun je ook iets smakelijks toevoegen, zoals een doosje chocolade! Neem een kijkje bij onze Valentijnscadeausets voor de perfecte combinaties van bloemen met chocolade of wijn! Wil je Valentijn ideeën opdoen als beste cadeautips? Kijk op onze website voor alle ins en outs.